Kerstkaarten tips

Geschreven op 6 september 2016 in Nieuws
 

Tips voor je kerstkaarten

Kerstkaarten tips zijn altijd welkom. Kaartje2go heeft daarom een heleboel handige tips voor je. Ze staan allemaal op onze website onder deze link. Hieronder lichten we er een paar uit.

Tips kerstkaarten

Bestel je kerstkaarten op tijd
Het op tijd leveren van de bestelde kaartjes met de juiste fotos en teksten is natuurlijk het belangrijkste. Op tijd bestellen betekent geen stress in de toch al zo drukke decembermaand en biedt u de zekerheid dat u uw kaarten op tijd in huis heeft. De eerste tip is  dan ook “bestel je kerstkaarten op tijd”. Dat is erg belangrijk, want zo weet je zeker dat ze niet te laat zullen aankomen. Niemand houdt immers van kerstkaarten die pas aankomen als de kerstboom de deur uit is. Dit schrijven we er verder over:

“PostNL heeft het heel druk tijdens de kerstperiode. De bezorging kan daardoor wat langer duren dan normaal. Sommige klanten van Kaartje2go bestellen hun kerstkaarten al eind november, begin december. Bestel je kerstkaarten dus op tijd en kies bij voorkeur een bezorgdatum voor 15 december.”

Maak zoveel mogelijk foto’s
Je kunt daarnaast proberen om zoveel mogelijk foto’s te maken voor je een kaartje afmaakt. Bedenk hierbij dat het gratis is om met een digitale camera foto’s te maken, dus klik lekker wat weg tot je het perfecte kiekje hebt voor op je kaartje. Dit schrijven er er verder over:

“Een foto maken met een digitale camera kost niets, dus maak gerust lekker veel verschillende foto’s. Kies daarna op je gemak de foto die je het mooist vindt. En gebruik die om je eigen kerstkaarten te maken.”

Verdere foto tips voor je kerstkaarten

1: Bedenk wat je wilt fotograferen

Het is leuk om met je eigen foto iets uit te dragen. We zijn darom een grote voorstander van een idee of thema. Een gewoon portret is leuk, een portret met een achterliggend idee is leuker. Zo’n idee kan eenvoudig zijn of iets ingewikkelder, het kan ook onduidelijk zijn of erger nog: onbegrijpelijk. Maakt het de ontvangers niet te moeilijk en kies een thema wat mensen met Kerstmis in verband kunnen brengen.

2: denk na over de opstelling

Maak je een familie foto of vrienden foto, bedenk dan wat je wilt. Een groepsfoto kan gemakkelijk een statisch plaatje opleveren. Voor je het weet lijkt je kerstkaart op een elftalfoto. Denk na over lijnen en probeer diepte toe te voegen door mensen meer naar voren en meer naar achteren te plaatsen. Moeten er veel mensen op de foto? Let dan extra op en voorkom dat je allemaal op een kluitje terecht komt.

Meer lezen? Kijk hier voor alle tips!

 
 

In de media

In de media Lees verder

Kaartje2go weer als beste getest!

Vergelijk zelf prijzen van de verschillende kaartenservices
2011: Nr 1 in de landelijke test van Kassa
2008: Best getest door de Consumentenbond

Foto kerstkaarten

Foto kerstkaarten kerstkaarten maken
 

Kerstkaarten via internet versturen.