Hoe verstuur jij kerstkaarten via social media?

Geschreven op 9 november 2016 in Nieuws
 

Kerstkaarten versturen via de post vereist enige planning: de kerstkaarten moeten op tijd in huis zijn, de adressen van de ontvangers hebben een dubbele check nodig en vervolgens moeten je kerstkaarten op tijd op de brievenbus. Staat deze ‘ouderwetse’ manier van kerstkaarten versturen jou enorm tegen, maar wil je toch een kerstgroet versturen naar je geliefden? Verstuur dan je kerstkaart via social media.

Facebook

Tegenwoordig is bijna iedereen te vinden op Facebook, of is bekend met dit sociale platform. Volgens Marketingsfacts.nl gebruiken dit jaar 9,6 miljoen Nederlanders Facebook. Grote kans dat jij je vrienden en familie een kerstgroet kunt sturen via deze weg. In welke vorm jij je kerstkaarten gaat sturen is veel mogelijk. Zo kun je een kerstkaart posten op je wall en voorzien van een algemene kerstgroet, een filmpje maken of delen, alleen een tekst plaatsen of ga creatief aan de slag voor een GIF-animatie. Wil jij je kerstkaarten liever wat persoonlijker maken? Tag dan de mensen in je bericht die jouw kerstgroet echt moeten zien, of stuur deze personen rechtstreeks een bericht via de inbox.

Geef een andere draai aan je kerstkaarten met Snapchat

Dit platform staat vooral bekend om de opmerkelijke filters. Heb je afgelopen tijd vaak foto’s van bekenden voorbij zien komen met hondenoren en een hondentong? Grote kans dat deze foto is gemaakt met behulp van Snapchat. Bij dit platform is het mogelijk om foto’s en filmpjes toe te voegen aan ‘Mijn verhaal’, deze posts zijn 24 uur zichtbaar voor je volgers. Wees creatief en bedenk hoe jij je kerstgroet toe kunt passen in een reeks foto’s en korte filmpjes, met of zonder filter.

Shout-out via Twitter

Ben je geen persoon van weinig woorden? Dan is het wellicht een hele uitdaging om je volgers een fijne kerst te wensen via deze weg, gezien je maar ruimte hebt voor 140 tekens. Een idee is om het algemeen te houden met een leuke afbeelding in de kerstsfeer en een tekst zoals ‘Fijne kerst en een fantastisch 2017!’ Heb je alleen contact met bepaalde mensen via dit platform of heb je een speciale volger, zoals een BN-er? Wens deze personen een fijne kerst toe via een shout-out.

Tag je geliefden in de kerstkaarten met Instagram

Maak een leuke selfie in de kerstsfeer en gooi hier een passende filter overheen. Of maak één of meerdere kerstkaarten en maak hier een vervolgens een foto van. Ook via Instagram is het mogelijk korte filmpjes te maken en te plaatsen. Als je een stapje verder wilt, kan je bijvoorbeeld ook de app Boomerang gebruiken voor een filmpje van enkele seconden. Deze speelt zich, zoals de naam al aangeeft, steeds opnieuw af. Ben je bang dat specifieke volgers jouw online kerstkaarten missen? Tag ze dan in je post. Zo weten zij dat dat jouw kerstgroet op dit grote platform eigenlijk speciaal voor hen bedoeld is.

Mag iedereen meelezen?

Social media is een perfecte manier om bekenden via een snelle manier te bereiken en een bericht achter te laten. Let wel op dat vaak iedereen kan meelezen. Denk dus wel even na voordat je al té persoonlijke teksten gaat plaatsen. Het is vaak mogelijk om per platform berichten te versturen naar de persoonlijke inbox. Zo voorkom je dat er tijdens het kerstdiner gesproken wordt over zaken die niet voor andermans ogen en oren bestemd zijn.

Verstuur snel je kerstkaarten met een e-card

Ben je geen ‘social media tijger? Maar wil je wel graag kerstkaarten versturen via de digitale snelweg? Dan is de e-card ook nog een optie. Deze kan je op veel verschillende manieren customizen, voeg je persoonlijke tekst toe, vul het e-mailadres in van de ontvanger en binnen enkele minuten staat jouw kerstgroet in de mailbox van de geadresseerde.

 
 

In de media

In de media Lees verder

Kaartje2go weer als beste getest!

Vergelijk zelf prijzen van de verschillende kaartenservices
2011: Nr 1 in de landelijke test van Kassa
2008: Best getest door de Consumentenbond

Foto kerstkaarten

Foto kerstkaarten kerstkaarten maken
 

Kerstkaarten via internet versturen.