Goedkoop kerstkaarten versieren

Geschreven op 28 november 2016 in Nieuws
 

Is creatief jouw middle name? Wil je graag zelf je eigen kerstkaarten versieren? Maar heb je dit jaar iets minder budget? Wees gerust, want jij gaat dit jaar gewoon je zelfgemaakte creaties versturen. En zonder dat je het weet, heb je de meeste materialen al in huis.

Versieren met oude kerstkaarten

Ga op zoek naar de kerstkaarten van vorig jaar. Knip figuren uit om je creatie mee te versieren, of gebruik deze oude kaarten als ondergrond voor een nieuwe kaart. Heb je wat meer tijd om creatief aan de slag te gaan? Maak dan bijvoorbeeld een slinger van de oude kerstkaarten, of vouw er een huisje van. Zo stuur jij niet alleen een budgetvriendelijke kerstkaart, maar is deze ook nog eens origineel en een leuke vorm van decoratie. Weet jij even niet waar je moet beginnen? Oude kerstkaarten kunnen jou ook weer inspiratie geven voor jouw eigen kerstcreaties van dit jaar.

Rondje door je huis

Iedereen heeft wel een lade of kistje met allemaal losse prulletjes waar je een kerstkaart mee kunt versieren, zoals knopen, losse linten en scrabblestenen van een incompleet spel. Loop een rondje door je huis en wellicht vind je ook nog leuk cadeaupapier in een kast. Verzamel de knopen, leg deze in de vorm van een kerstboom en plak ze vast op een stuk karton Of maak van een stuk karton, inpakpapier en een stuk lint kerstkaarten in de vorm van een cadeautje. Leg van de scrabblestenen een woord in de kerstsfeer en plak deze op karton, gebruik als ondergrond eventueel nog een stukje cadeaupapier.

Oud papier

Heb je een stapel oud papier liggen? Haal de stukken karton er dan uit. Deze gebruik je als basis voor je kerstkaarten. Tevens is karton zeer geschikt voor de figuren om je kerstkaart mee te versieren. Denk aan kerstengelen, rendieren of een kerstman. De tinten van de verschillende kleuren vormen een leuk geheel, maar je kunt ze ook zelf inkleuren met stiften of verf. Heb je tussen het oud papier tijdschriften gevonden? De afbeeldingen, letters en quotes die je tegenkomt kun je ook gebruiken om je kerstkaarten mee te versieren.

De kringloop

Wil je graag goedkoop nieuwe materialen aanschaffen om je kerstkaarten mee te versieren? Ga dan eens naar een kringloopwinkel. Daar zijn genoeg materialen te vinden tegen zachte prijzen zoals stoffen, bladmuziek en sjablonen.

 
 

In de media

In de media Lees verder

Kaartje2go weer als beste getest!

Vergelijk zelf prijzen van de verschillende kaartenservices
2011: Nr 1 in de landelijke test van Kassa
2008: Best getest door de Consumentenbond

Foto kerstkaarten

Foto kerstkaarten kerstkaarten maken
 

Kerstkaarten via internet versturen.